Håller på att baka en Tigerkaka. Den kommer bli grymmt god!
Bara en halv timma kvar!
- 200 g smör
- 2 ½ dl strösocker
- 3 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ½ dl mjölk
- 2 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en sockerkaksform.
- Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp.
- Blanda i äggen ett och ett under omrörning.
- Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smörblandningen tillsammans med mjölken.
- Blanda en tredjedel av smeten med kakaon.
- Blanda två tredjedelar av smeten med vaniljsockret.
- Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.